Bemer-mágnes terápia

A BEMER KEZELÉS TÖRTÉNETE

A világszabadalommal rendelkező Bemer kezelést a Berlini Egyetem elismert professzora, Dr. Med. Rainer Klopp fedezte fel. Kutatásai során megállapította, hogy mágneses terápiával javul a sejtek vér- és oxigénellátása.A mikrokeringést javító kezelés 1998 óta mindenki számára elérhető, aki szeretné megőrizni egészségét. A mellékhatásoktól mentes gyógyító eljárás enyhíti a hátfájdalmakat és mozgásszervi panaszokat, emellett javítja a közérzetet. Hatékonyságának köszönhetően a terápia hamar népszerű fogalom lett a preventív orvoslásban.Artéria-elzáródásos megbetegedésekre, akut és krónikus fájdalmak ellen, túlzott fáradékonyság és derékproblémák leküzdéséhez a Bemer mágnesterápia egyaránt praktikus és pénztárcabarát választás. A rengeteg kémiai anyagot tartalmazó gyógyszerek szedésével szemben itt nem lassul a véráramlás. Így Önnek az egészsége terén egyáltalán nem szükséges kompromisszumot kötnie.Ez az egyetlen mágnesterápiás kezelés, amely klinikailag igazoltan javítja az egészségügyi állapotot. Kimutatták, hogy a terápia alkalmazása enyhíti a gerincfájdalmakat és elősegíti a sérülések gyógyulását.

Milyen igazolt eredményei vannak a Bemer kezelésnek?

 • 21%-kal tágabb mikroerek
 • 29%-kal hatékonyabb véreloszlás a hajszálerekben
 • 27%-kal gyorsabb ritmikus váltakozás a mikrokeringésben
 • 29%-kal több oxigén-kinyerés
 • 31%-kal felpezsdített vénás elfolyás

MIBEN SEGÍTHET ÖNNEK A BEMER MÁGNESTERÁPIÁS KEZELÉS?

A Bemer érterápia a mágneses tér segítségével stimulálja a mikrocirkulációt, amelynek köszönhetően növekszik a sejtek teljesítőképessége. A berlini mikrocirkulációs kezelésként is ismert terápiával hamarabb kiürülnek szervezetünkből a salakanyagok, emellett a máj és a vese mikrokeringése is javul.

Hogyan zajlik a Bemer kezelés?

A fájdalommentes és fizikai hatóanyagok nélküli kezelés során Ön egy kényelmes és puha BEMER készülékre fekszik, amely elektromágneses mezőkből áll.  Terápia közben enyhe, kellemes rezgés érezhető, ami a mikrokeringés stimulációjának köszönhető. A személyre szabott kezelés után mindig frissen, nyugodtan és felpezsdült közérzettel folytathatja napját.Bemer kezelés során a pulzáló mágneses erőtér hatására felgyorsul a szervezet anyagcseréje. Mivel a testünk kb. 75%-a víz, ezért a benne található ionoknak olyan csatornák nyílnak, amelyek ismét kellő gyorsasággal szállítják a tápanyagokat az éhes sejtek számára.

A TERÁPIA JÓTÉKONY HATÁSAI

Csökkenti a stresszt és a fáradtságot

Tény, hogy a magánéleti vagy munkahelyi stressz időnként súlyos terhet rakhat a vállunkra. A mindennapos, túlzott erőfeszítés akár 2-3 hét alatt kimerítheti a szervezetet.Ha időnként nem töltődünk fel fizikailag és mentálisan, akkor a frusztráló figyelemzavar mellett a fájdalmas idegbecsípődések és a súlyosabb betegségek is megkeseríthetik az életünket. Azonban a Bemer terápia titka éppen abban rejlik, hogy a mágneses kezelés egyúttal relaxációs, pihentető programként is tökéletesen működik.Amíg Ön nyugodtan, ellazulva pihen, addig a Bemer eszköz gondoskodik a mikrokeringés egészséges felpezsdítéséről. A relaxációs szempontból is elsőrangú terápia után fizikailag és szellemileg is felfrissülhet, hogy a holnap már szorongás- és fájdalommentes legyen.

Erősíti az immunrendszert

Az immunrendszer szervezetünk fontos védelmi vonala a bakteriális fertőzésekkel és vírusos megbetegedésekkel szemben. Vitamindús táplálkozással, heti 3-4 óra mozgással és kb. napi 8 óra pihentető alvással megfelelő hatékonysággal látja el védelmi feladatait.Bemer terápiával viszont valódi erődként funkcionál. A fizikai érterápiának köszönhetően az immunrendszer az erőforrásait a kártékony vírusok és baktériumok elleni harcra fordíthatja. Mivel a kezelés stressz- és görcsoldó hatású, ezért leveszi a terhet az immunrendszerről. Így végre nem a fáradtságérzet leküzdésével és a feszültség kezelésével kell foglalkoznia.

Gyorsítja a vazomóciót

Vazomóciónak a legkisebb véredényekben történő, lüktető mozgást nevezzük, amely elosztja a vért a mikrokeringésben. A prekapilláris záróizomgyűrűk ütemes mozgása kellő mennyiségű vérrel látja el a hajszálereket. Kezelés hatására gyorsabban, intenzívebb lüktetéssel mozognak a legkisebb véredények. Növekszik a fizikai és szellemi teljesítmény, ami új lendületet visz az elfásult hétköznapokba. Felgyorsulnak a gyógyulási folyamatok is, és a szervezet ismét a minél korábbi felépülésre fordítja az erejét.A serkent vazomóció annak köszönhető, hogy terápia közben:

 • Növekszik a szövetek oxigénellátása
 • Megnyílnak az elzáródott hajszálerek
 • Gyorsabban szállítják a vörösvérsejtek az oxigént
 • Tágulnak a mikroerek, és jelentősen javul a vérellátás.
MILYEN PROBLÉMÁK ESETÉN ALKALMAZHATÓ A BEMER KEZELÉS?
 • Hátfájdalom. Gerinc- és derékproblémák fennállásakor a terápia serkenti a helyi vérellátást, így az elfáradt, megterhelt izmok hamarabb regenerálódnak. Irodai munkát végzők számára különösen ajánlott a hátpanaszok megelőzéséhez.
 • Alvászavar. Ha éjszaka sokszor álmatlanul forgolódik, azt a stressz és a fájdalom is okozhatja. Bemer terápiával viszont egyszerre kap egy gyógyító, de tökéletes relaxációs programot, hogy minden reggel kipihenten ébredjen.
 • Fejfájás. Megfelelő oxigénellátás és hidratáció nélkül hasogató, nyilalló vagy szúró fejfájás is felléphet. Az erek tágulásával és az anyagcsere felgyorsításával azonban megelőzhető a fejfájás.
 • Keringési zavarok. A zavart mikrokeringést elektromágneses terápiával kényelmesen, a legkisebb fájdalom nélkül javíthatja. A hajszálerek tágulékonyabbá válnak, hogy tökéletesen elláthassák logisztikai feladataikat, és megszűnjenek a vérkeringési zavarok.
 • Egyensúlyzavar. Az egyensúly elvesztését a kimerült izmok és ízületek is okozhatják. A kezelés egyaránt segíti az izmok vérellátását és az ízületek gyors regenerálódását.
 • Anyagcsere problémák. Az egészséges életmód és a sportolás mellett célszerű a Bemert választani. Így az anyagcsere tovább serkenthető, és jelentősen javulhat az emésztés és az általános közérzet.