TRIPLEX GERINCTERÁPIA

A derékfájás az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma, mellyel a páciensek felkeresik a gyógyító szakembereket. Gyakorisága ellenére az egyik legnehezebben diagnosztizálható “kórkép”, nagyon sokszor nevezik atipikus derékfájásnak, gyakran kerül a leletbe a semmitmondó lumbago, illetve radikuláris tünetek esetén a lumboischialgia mint diagnózis.Első feladatunk tehát annak kiderítése, hogy mi okozza a fájdalmat, a tünetek és az esetlegesen bemutatott képalkotó felvételek (és azok leletei) mennyire fedik egymást. A terápiát a páciens beszámolója, az elvégzett tesztek eredményei (és a képalkotók) alapján felállított teória szerint kell elkezdeni.Az elmúlt évek kutatásai nagy mértékben megváltoztatták, esetenként felül is írták, kiegészítették a korábbi terápiákat.

A TripleX gerincterápia – figyelembe véve a tudományos eredményeket – három fontos szintre épül:

  1. Akut szak – fájdalommenedzsment: az első és legfontosabb lépés az akut fájdalom megszüntetése, melynek módszerét nagy mértékben meghatározzák a különféle fasciakezelések és a célirányos aktív és passzív gyakorlatok (fasciatréning, dekompresszió).
  2. Szubakut szak – A patológia szerinti “oki” terápia: korrekciók, mozgásterápia az izom inhibiciók és transzformációk megakadályozására, a fiziológiás izomműködés helyreállítására, motoros kontroll (újra)tanítása
  3. Krónikus szak – a hosszútávú eredmények, a fenntartható egészség érdekében a terápiás munka ki kell, hogy terjedjen a mozgásrendszer “nagygeneráljára” és a neuromuszkuláris rendszer “újraprogramozására”

forrás:https://mozgasakademia.hu/triplex-gerincterapia/